Forum

Uw forum voor kapotte spullen…

Hartelijk welkom op ons platform, het reparatieforum voor jouw. Een platform voor iedereen: hobbyisten, professionele service-technici, bedrijven en iedereen die bezig is met zijn of haar kapotte produkt.

Know-how community, vragen stellen, oplossingen vinden.

Siemens TK76K572 ga...
 
Meldingen
Alles wissen

Siemens TK76K572 gaat niet malen


Stijn Kremers
Berichten: 2
Topic starter
(@stijn-kremers)
New Member
Deelgenomen: 2 maanden geleden

Wij hebben een Siemens inbouw koffieautomaat welke niet meer maalt. Bij het bedienen van de "koffiezet knop" gebeurt er niets en het display springt terug naar de beginstand.

 
1 reactie
Koffie-expert
Berichten: 12
(@koffie-expert)
Active Member
Deelgenomen: 10 maanden geleden

Beste Stijn, meestal is de oorzaak een defecte maalmotor. Slijtage en/of vervuiling van de koolborstels waardoor de motor op een "dood" punt kan staan. Soms krijg je de motor weer even aan de gang door er een tikje op te geven, dan weet je zeker dat het de motor is. Een tweede mogelijkheid is een defecte thyristor op het powerbord welke de motor aanstuurt, vaak is dan wel de oorzaak en slechte maalmotor.

Koolborstels schoonmaken kan soms werken maar mijn professionele mening is dat het beter is de maalmotor te vervangen om in de toekomst problemen te voorkomen. De motor wordt geleverd met maalschijven zodat de maling ook weer super is.

Beantwoorden
Deel: