Forum

Uw forum voor kapotte spullen…

Hartelijk welkom op ons platform, het reparatieforum voor jouw. Een platform voor iedereen: hobbyisten, professionele service-technici, bedrijven en iedereen die bezig is met zijn of haar kapotte produkt.

Know-how community, vragen stellen, oplossingen vinden.

NAD T748 met proble...
 
Meldingen
Alles wissen

NAD T748 met problemen

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
370 Bekeken
Fred
Berichten: 2
 Fred
Topic starter
(@fred)
New Member
Deelgenomen: 2 jaren geleden

Ik heb hier een NAD T748 V2 receiver met rare problemen, bij een tijd stroomloos gaat hij niet meer aan? De NAD lijkt dan nergens op te reageren, bij een paar keer de stekker erin en eruit heb je kans dat hij aangaat. Eenmaal aan speelt hij perfect en zijn er geen problemen meer tot je de stekker eruit trekt dan begint het verhaal op nieuw. Na alle spanningen te hebben nagemeten (service-manual ) en de slechte solderingen te hebben nagelopen, blijft het probleem bestaan.

Elco’s zijn visueel nagelopen nergens geen bolle elco’s. Enige wat het nu nog kan zijn is dat de processor (stm32f103zet6) zelf defect begint te raken. Ook merkte ik bij verwarmen van de receiver met een föhn dat de 2 fan’s niet aanslaan. Deze worden aangestuurd door een klein printje op het koelblok die dan door de warmte spanningsverschil doorgeeft. (2.10v fan1 , 1.9v fan2 en 1.4v protectie )De receiver springt wel in protectie bij bereiken van de voltage. De Nad is nog in nieuwstaat en de fan’s lijken nooit te hebben gedraaid? (Geen stof op of bij de fan)

Is er iemand bekend met deze receiver waar de fout de desbetreffende Stm32f103zet6 is, en waar kan ik verder nog naar kijken? Misschien zie ik dingen over het hoofd

Alvast bedankt

1 reactie
Edwin
Berichten: 2
(@edwin)
New Member
Deelgenomen: 2 jaren geleden

Er zit een standby transformator in de receiver, welke na gelijkrichten en stabilisatie 5,6V maakt. Op het moment dat je de stekker in het stopcontact steekt moet deze 5,6V er zijn.

Beantwoorden
Deel: