Forum

Uw forum voor kapotte spullen…

Hartelijk welkom op ons platform, het reparatieforum voor jouw. Een platform voor iedereen: hobbyisten, professionele service-technici, bedrijven en iedereen die bezig is met zijn of haar kapotte produkt.

Know-how community, vragen stellen, oplossingen vinden.

Kenwood smartradio
 
Meldingen
Alles wissen

Kenwood smartradio

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
3,191 Bekeken
Marcel janssen
Berichten: 2
Topic starter
(@marcel-janssen)
New Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Ik heb per ongeluk de verkeerde adapter in de radio gedaan,nu doet het niets meer,weet iemand wat ik daar aan kan doen?of iemand die dat kan repareren omgeving Rotterdam.

1 reactie
Stephan
Berichten: 11
Admin
(@stephan)
Lid
Deelgenomen: 2 jaren geleden

Beste Marcel, er zal in ieder geval iets defect zijn gegaan bij het voedings gedeelte van de radio. Ligt eraan wat voor verkeerde spanning erop heeft gestaan, bij het omdraaien van + en - zal de schade meevallen. Er is meestal wel een beveiligings diode intern geplaatst tegen het verkeerd om aansluiten, die wel te vervangen is. Bij een te hoge spanning is er mogelijk een voedings ic defect geraakt, maar het kan ook alleen een interne zekering zijn die de geest heeft gegeven door een te hoge stroom. Het toestel zal in alle gevallen toch even opengemaakt moeten worden.

Weet niet of je er zelf aan wilt beginnen maar vaak is dit wel te herstellen. Wij zitten wat ver weg maar ga er vanuit dat er in de buurt wel een lokale onafhankelijke reparatieservice is die er naar kan kijken.   

Beantwoorden
Deel: