Arduino

Wat is Arduino...

 

 

Een Arduino (Uno) is een klein board met programmeerbare elektronica. Met een Arduino kan je verschillende elektrische componenten aansturen. Denk aan lampjes, schakelaars, motortjes en verschillende sensoren.

 

De Arduino Uno Revision 3 – vaak Arduino Uno r3 of Arduino Uno rev3 genoemd – is het meest gebruikte board van Arduino. Dit board is geschikt voor beginners en gevorderde gebruikers. Mede daardoor is de Arduino Uno zo populair. Naast de Arduino Uno heb je nog veel meer boards van Arduino.

 

Mogelijkheden van de Arduino Uno

De Arduino Uno is ideaal om in de wereld van elektronica en programmeren te stappen. Lees sensoren uit en stuur motortjes, lampjes of andere componenten aan. Maak je eigen zelfstandig rijdende robot of maak een muziek instrument. Je kan het zo gek niet bedenken en je kan het maken met een Arduino.

 Leer programmeren

 Leer omgaan met elektronica

 Maak gave projecten

Hieronder zie je een foto van een Arduino Uno R3. Op de foto geven we met cijfers een aantal belangrijke componenten van het board weer. Onder de foto leggen we per component uit wat het is en wat je ermee kan. 


  1. Via de USB A/B poort sluit je de Uno aan op de computer zodat je het board kan programmeren.
  2. De Uno bevat een 9V DC Barrel Jack aansluiting waarmee je het board / project kan voorzien van stroom.
  3. Als je geen externe voeding gebruikt voor je project kan je je componenten aansluiten op de 3,3V of 5V Power Pins.
  4. De Uno heeft 6 Analoge Pins die elk 10 Bits resolutie bieden, ofwel 1024 verschillende waarden. De Pins kunnen worden gebruikt als input.
  5. De ATmega328 is het belangrijkste onderdeel van de Uno. Deze microcontroller-chip zorgt ervoor dat de code wordt uitgevoerd als het board wordt opgestart.
  6. De Digitale Pins op de Uno kunnen worden ingesteld als input of output. De eerste 6 Pins kunnen ook worden gebruikt als PWM (pulse with modulation) output.

Bekijk hier de Arduino-manual en leer werken met de Arduino: