Philips 43PUS6501 geen beeld

Bij de PUS serie een veelvoorkomend probleem, ineens is het beeld weg, er komt wel geluid en de ambilight gaat aan. Het betreft een led-televisie, achter het beeld panel bevinden zich led-strips welke de backlight verzorgen. Zonder backlight is het beeld wel aanwezig maar voor de kijker niet zichtbaar.

De oplossing voor dit probleem is het vervangen van de led-strips en is dus te repareren. Voor de ervaren monteur een routine klus, daar het scherm gelicht moet worden van de lichtbak is het een secuur karwei. Het panel is van dun breekbaar glas waardoor het enige kennis voor het demonteren vereist…

Aan te raden is alle strips meteen te vervangen (complete set) en niet alleen de defecte strip, de ervaring leert dat anders binnen no-time een van de andere strips het ook begeeft. (evenveel branduren)

Een gemiddelde levensduur is gebleken van ongeveer 18.000 uur voor een set. De levensduur is te verlengen door de backlight intensiteit lager te zetten in het menu. Bij de meeste televisies staat deze standaard op max.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.