KEF PSW 2010 reparatie

Bij het aanzetten gaat het toestel niet goed aan maar begint heel hard te ratelen, het lijkt een soort brommend geluid. Bij deze subwoofer een regelmatig voorkomend verschijnsel. Het ratelen is een relais welke niet geheel inkomt. De oorzaak is een verlopen condensator (elko) in de schakeling van het relais.

Oplossing is vervangen van deze condensator, het betreft C52 (63v, 47uF, 85°). Het beste is deze te vervangen door een condensator (elko) van 100uF, 63Volt 105° om herhaling te voorkomen.

2 reacties op “KEF PSW 2010 reparatie

  1. Stephan zegt:

    Beste Raymund, wanneer je een elko neemt van100uF/63volt is de “steek” altijd goed er is ruimte genoeg voor. Het is wel belangrijk + en – goed te plaatsen inderdaad anders werkt het niet. De – kant zit aan de massa, op de print staat daar een markering, of let goed op hoe je de elko eruit hebt gehaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.