Televisie scherm schoonmaken

Veel mensen zijn als de dood om hun televisie scherm schoon te maken, vette vingers, rare vegen of gewoon stof zijn een doorn in het oog. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar gebruik je verstand en ga niet zomaar met een natte vaatdoek over je scherm.

Risico dat er vocht achter het scherm komt en vieze strepen over het scherm zijn het gevolg…Sommige panels zijn ook voorzien van een dunne coating welke onherstelbaar is bij “wegpoetsen”. Mocht je onverhoopt een stukje coating al eens weggepoetst hebben en een lelijke vlek hebben is de enige oplossing de coating over heel het scherm eraf te poetsen.

In de handel zijn diverse sprays en foams verkrijgbaar speciaal voor televisieschermen. Gebruik altijd een microvezel doekje, het best de iets dikkere. Deze absorberen goed en hoef je niet hard op het scherm te drukken, het panel is namelijk van zeer dun glas gemaakt.

De doekjes welke bij de sprays en foams geleverd worden zijn vaak (veel te) klein en absorberen matig, het advies is om een losse microvezel doek van redelijk formaat (en dikte) erbij aan te schaffen.

Spuit de spray of foam nooit rechtstreeks op het scherm!

Er mag geen vocht tussen het tv-scherm en de omranding komen, wanneer vocht achter het panel komt krijg je het niet meer weg en droogt op als vervelende vlekken in het beeld. De meeste panels hebben tegenwoordig de elktronische aansluiting (flappen) aan de onderzijde, wanneer daar vocht in loopt ontstaat er oxidatie en kan het panel zelfs defect gaan.

De juiste veilige manier:

  • Zet het toestel uit, je ziet nu beter waar de vlekken zitten en er kan elektronisch niets fout gaan
  • Neem een goed absorberende microvezel doek
  • maak de doek een beetje vochtig met de spray of foam
  • Poets het scherm schoon met een draaiende beweging
  • Neem een droog stuk microvezeldoek en poets het scherm met een draaiende beweging droog

Op deze manier krijg je een fantastisch schoon scherm, zonder risico voor enige beschadiging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.