HDMI naar tulp werkt niet…

Een oude(re) televisie aansluiten op een HDMI uitgang van een modern toestel zoals b.v. een KPN-decoder, Schotel-ontvanger of DVD-speler, vaak wordt gezocht naar een eenvoudige verloop kabel. HDMI werkt alleen met digitale signalen en wanneer uw oudere televisie geen digitale ingang heeft zal dit signaal eerst omgezet moeten worden naar analoog.

Beschikt uw oude(re) televisie over een DVI-D ingang dan kunt u wel met een verloop van HDMI naar DVI-D werken.

Het lukt dus niet om rechtstreeks met een verloopkabel een HDMI uitgang aan te sluiten op een analoge ingang zoals: Scart of AV-in. Hiervoor zijn diverse converter kasjes in de handel die door een D/A (Digitaal/Analoog) conversie het signaal geschikt maken.

Andersom kan het ook nodig zijn om een analoog signaal om te zetten naar digitaal (HDMI-ingang), denk hierbij aan een videorecorder die u wilt aansluiten op een televisie zonder AV-ingang (RGB-ingang). Hiervoor kunt u een A/D (Analoog/Digitaal) converter kasje gebruiken. Veel televisies hebben echter nog steeds een AV-ingang waardoor u de video in dit geval wel met een eenvoudig verloop kabeltje kunt aansluiten.

A/D Tulp/HDMI

Soms is het lastig te bepalen wat voor u het beste is en er is veel onduidelijk over de uitvoering van in en -uitgangen. Veel televisies zijn uitgerust met een AV-ingang in de vorm van RCA connectoren: Geel (video), Rood (geluid rechts) en wit (geluid links). RCA wordt in de volksmond ook wel tulp aansluiting of Cinch genoemd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.