Sharp LC-40LE630E geen beeld

Een vaker voorkomend probleem met deze Sharp toestellen, geen beeld wel geluid. De led backlight in het scherm licht wel op maar er is geen beeldinhoud te zien. De oorzaak is meestal een defecte T-con print, de T-con “schrijft” het beeld op het LCD -panel en is altijd te vinden tussen het mainbord en het panel in.


Op het T-con moet een voedingsspanning van 12 Volt aanwezig zijn, het komt voor dat de smd printzekering F100 (4A 32Volt) defect is. Dit kan spontaan gebeuren, maar mogelijk is er een sluiting op het T-con.


Wanneer de zekering heel is, rondom Q500 staan geen spanningen behalve de 12Volt kun je er meestal vanuit gaan dat de T-con defect is. In de meeste gevallen is dan de oplossing het T-con bord te vervangen, het gaat hier om RUNTK DUNTK4593TP ZM van Sharp. Deze T-con wordt ook gebruikt in sommige Philips toestellen. Type ZM en ZZ werken beiden in dit toestel.

LC-40LE630E

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.