iPhone 8 accu snel leeg

De oorzaak van het niet de hele dag meegaan van een accu/batterij is niet altijd meteen duidelijk. Er zijn veel redenen waarom je iPhone – vaker dan je zou willen – opgeladen moet worden. Intensief gebruik, zware apps, een oudere batterij, waterschade of een bug in iOS na een update.

Het kan dus even uitzoekwerk zijn. Maar met deze snelle controle kun je er in ieder geval wel vlug achterkomen of het komt door een defecte/slechte accu of van bijvoorbeeld een slecht geschreven of functionerende app is.

iOS update

Wanneer het zich meteen voordoet na een iOS update kun je er vaak vanuit gaan dat er een bug in de software zit, meestal wordt het dan in een volgende update opgelost.

Batterijconditie

Bij het statusoverzicht van de Batterijconditie kun je zien zien hoe de kwaliteit is van je batterij en hoeveel lading deze nog kan vasthouden in ten opzichte van de accu in nieuwstaat. Het waarschuwt ook als het toestel moeite heeft voldoende stroom te leveren op een bepaald moment.

Je vindt de Batterijconditie in Instellingen ➔ Batterij ➔ Batterijconditie

App overzicht

In het app overzicht van het batterij instellingenmenu kun je zien welke apps veel van je batterij vergen. Om dit te bekijken ga je naar Instellingen  ➔ Batterij en scroll dan een stukje naar beneden. Een slechte app zou dan vrij hoog in het lijstje moeten staan. Vooral als je deze niet of nauwelijks gebruikt.

Oplossing

Een accu/batterij gaat gemiddeld tussen 2 a 3 jaar mee, is je GSM van die leeftijd laat de accu/batterij dan vervangen (controleer de accu in het statusoverzicht). Bekijk het App overzicht en verwijder apps die veel accu/batterij vermogen vragen die je toch niet nodig hebt. Is het gebeurt direct na een iOS update controleer dan of er meer mensen zijn die het probleem hebben. Soms ligt het probleem in de opslag van je weggeschreven bestanden, in dat geval kun je de telefoon het beste helemaal resetten en opnieuw installeren. Zorg dan eerst dat je een back-up van je gegevens hebt (iTunes), installeer je gsm opnieuw en zet alleen de bestanden die je nodig hebt terug.

Waterschade

Heeft je iPhone waterschade gehad kan dit ook de oorzaak zijn. Doordat de mainbord is aangetast krijg je lekstromen en zal je accu ook snel leeg zijn. Dit is lastig op te lossen, een waterschade behandeling kan soms helpen maar water en elektronica zijn als water en vuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.