Panasonic NV-FJ620EG defect

Zeldzaam geworden maar nog steeds aanwezig in menig huishouden, een videorecorder. De NV-FJ620EG was een populair model maar door weinig gebruik zal hij net als ieder mechanisch / electronisch apparaat wanneer je hem weer wilt gebruiken na lange tijd niet meer perfect werken.

NV-FJ620EG

Bij de meeste videorecorders waaronder de NV-FJ620EG gaat de mode-select schakelaar (switch) welke de stand van het loopwerk doorgeeft aan de besturings-processor oxideren, waardoor de stand van het loopwerk niet goed wordt doorgegeven. Hierdoor krijg je problemen als: tape komt er gelust uit, gooit cassette er steeds uit, gaat niet afspelen, ect.

Zelf repareren

Het is redelijk eenvoudig op te lossen door de mode-select switch te vrijwaren van oxidatie, vervangen is beter maar ze zijn niet meer leverbaar. Dit kan door contact-spray in de schakelaar te spuiten en deze handmatig rond te draaien zodat vuil en oxidatie verwijderd wordt.

De switch zit onder het loopwerk waardoor je het loopwerk eerst uit zal moeten bouwen. De positie van de schakelaar op het mainbord zie je op de afbeelding.

Deze zit rechts onder het loopwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.