PHILIPS ORT7500 gaat soms niet aan

De PHILIPS ORT7500/10 is een populaire DAB+ radio met een nostalgische uitstraling. Deze radio heeft vaak een issue met de voeding, het toestel doet regelmatig helemaal niets maar na vaak proberen schiet hij soms wel aan.

In dit toestel is een kleine geschakelde voeding toegepast welke voor de problemen zorgt.

Bij verwarmen van div. onderdelen op de voedingsprint gaat het toestel weer aan maar na afkoelen gebeurt er weer niets, de voeding start niet altijd op. Het lijkt erop dat de voeding na een paar jaar instabiel wordt en onbetrouwbaar. Diverse verdachte onderdelen vervangen bied meestal geen oplossing. Vervangen voor een andere voedingsmodule met dezelfde spanningen is de beste oplossing.

De voedingsspanningen welke nodig zijn is +5 Volt en 12Volt. Een voorbeeld van een vervangende voeding zie je hieronder (te vinden op internet). Verwijder de oude voeding, plaats een nieuwe vervangende, passende voeding en sluit de +5Volt en +12Volt bedrading aan.

Supplement: Op dit onderwerp is er een update in het forum: Forum | Kapottespullen.nl